LYS

LYS-konseptet

LYS er et innsamlingsorgan der alle midlene går direkte til forskingsprosjekter definert i samarbeid med faggruppen til Nyrekreftforeningen.

Innsamlingene startet med en storslagen veldedighetskonsert på Quality Hotel & Resort i Sarpsborg.

Etter dette ble det bestemt at konspetet LYS skulle videreføres, og allerede i løpet av første halvår har det vært hele tre større arrangementer.  Det er i utgangspunktet åpent for alle å bruke LYS sitt konsept for å støtte forskning på nyrekreft. Dersom dette er aktuelt for dere, ta kontakt med oss så får dere både retningslinjer og grafisk materiell til bruk i innsamlingen

LYS i Sarpsborg

10. april 2014 gikk startskuddet for noe som skulle få store ringvirkninger. Audun Grotterøds venner og bekjente trommet  sammen et stort antall gode krefter, noe som resulterte i en stor veldedighetskonsert på Quality Hotel & Resort i Sarpsborg. Blandt bidragsyterne på scenen var flere lokale og regionale artister, samt  D´Sound og Olav Tufte. Alt ble gjort og gitt uten en krone i kostnad, og i etterkant kunne man overføre mer enn 400 000 kroner til et øremerket forskningsprosjekt innen nyrekreft på Radiumhospitalet.

LYS på Facebook

LYS Danish Charity Cup

Et av LYS-arragementene var en golfturnering i regi av Danske Bank. Den var initiert av Joakim Mikkelsen, en tidligere golfproff som hadde hatt god kontakt med Audun Grotterød, som ønsket å støtte Nyrekreftforeningens arbeid gjennom en golfturnering. Den ble kalt Danish Bank Charity Cup og konseptet var basert på LYS. Arrangementet innbrakte rundt 200 000 kroner. Alle pengene gikk uavkortet til forskningen.

Mange av de profilerte golfspillerene og andre profiler innen sporten i Norge var på plass. Joakim Mikkelsen, Anders Engell, Henrik Bjørnstad, Øyvind Royan m.m.

Danske Bank Charity Cup på Facebook