Om Nyrekreftforeningen

Fra styreleder
Nyrekreftforeningen er en interesseorganisasjon primært for personer som selv har fått diagnosen nyrekreft, eller som er nær familie/venner av personer med denne diagnosen.
  • Nyrekreftforeningen skal gjennom god informasjon og tilgjengelighet via nettsteder etc. være en hjelp for personer med nyrekreft.
  • Nyrekreftforeningen ønsker å kunne hjelpe med spørsmål på hvordan man skal forholde seg til situasjonen og utfordringene.
  • Nyrekreftforeningen ønsker på sikt å være landsdekkende med egne lokallag. Vi skal jobbe gjennom sosiale medier og websider med de spørsmål og svar man søker i en slik situasjon.
  • Nyrekreftforeningen har som mål å rekruttere medlemmer slik at foreningen kan bedrive sin informasjonsvirksomhet overfor alle som har spørsmål knyttet til problemet nyrekreft.
  • Nyrekreftforeningen ønsker å være en pådriver overfor myndigheter og ikke minst helsevesenet, slik at nyrekreftpasienter får sin berettigelse i tildeling av nødvendige midler og ressurser.
  • Nyrekreftforeningen har gjennom sine faggrupper og initiativtakere et brennende engasjement og høy kompetanse for å utføre den oppgaven og målsettingen som er satt.
  • Vi håper at medlemmer og brukere av våre nettsider og andre medier får god nytte av det som foreningen jobber med, og er glad for den støtte som alle til enhver tid bidrar med.

Vennlig hilsen Pål Henning Johansen
Styreleder

Vår historie
Jeg heter Audun Grotterød, og jeg fikk nyrekreft første gang i 2005. Da fikk jeg utført en radikal nefrektomi. Jeg trodde jeg var frisk.Etter fem år var det fortsatt ikke noen spor av kreft. I 2013 kom dessverre kreften tilbake, og da hadde den spredt seg til blant annet skjelettet. Jeg søkte etter informasjon om nyrekreft, men det var lite informasjon å finne.

Kreftforeningen har mye informasjon om flere andre krefttyper og kreft generelt, men det manglet god informasjon og pasientstøtte for nyrekreft spesielt.

Jeg kom i kontakt med en annen pasient, Ole-Martin Meyer, som da var i gang med oppstarten av Nyrekreftforeningen. Ole-Martin tok meg inn i styret sammen med Jovana Vranjesevic.

Nyrekreftforeningen ble offisielt stiftet 2. januar 2014.

Foreningens formål er å være en pasientorganisasjon som skal utføre informasjonsarbeid, støtte forskning på nyrekreft og tilby bemannet pasienttelefon og likemanntjeneste.

Nyrekreftforeningen ble registrert som frivillig organisasjon i Brønnøysundregistrene 15. januar 2014.

Vennlig hilsen Audun Grotterød
Styremedlem

STYRET
Styret i Nyrekreftforeningen består av:

Pål Henning Johansen
Styreleder
palhj@nyrekreftforeningen.no

Eirik Mathisen
Styremedlem
eirikm@nyrekreftforeningen.no

Susanna Rasay
Vararepresentant